• Rode Kruis

Jarig Rode Kruis District Gelderland Zuid zet vrijwilligers in het zonnetje

TIEL Het Rode Kruis Gelderland Zuid bedankt op 9 september zijn vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij van de Valk in Tiel worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. De hulporganisatie zet haar vrijwilligers in het zonnetje in het jaar dat het Nederlandse Rode Kruis 150 jaar bestaat. Alleen dankzij hun inspanningen kan het Rode Kruis zijn belangrijke werkzaamheden doen.

Om 15.00 uur start er een feestelijk programma met activiteiten die in het teken staan van het Rode Kruis. Er wordt onder andere een Rode Kruis Haka (ceremoniële dans) ingestudeerd en we spelen een game volgens de Humanitair Oorlogsrecht regels. Het geheel wordt afgesloten met een feestelijk buffet!

Speciale aandacht zal tijdens de feestelijkheden gaan naar een viertal vrijwilligers van het district. Zij krijgen voor hun bijzondere inzet het speciaal voor het jubileum gemaakte 'Hier om te helpen- insigne'. Deze aanmoedigingsinsigne is anders dan de bestaande onderscheidingen binnen het Rode Kruis en bedoeld voor een aantal bijzondere vrijwilligers die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan het werk van het Rode Kruis in de afgelopen jaren. Met hun buitengewone diensten staan zij symbool voor al die mensen die overal in het land dag in dag uit klaar staan voor hun medemens. De 'Hier om te helpen-insigne' is een manier om hen te bedanken voor hun bijzondere bijdrage en als stimulans bedoeld om dit nog vele jaren te blijven doen. Er worden in totaal 150 jubileum insignes uitgereikt.

Het Rode Kruis kan niet bestaan zonder zijn vrijwilligers. De organisatie heeft in het hele land bijna 30.000 vrijwilligers klaar staan om hulp te verlenen aan mensen in een crisissituatie, EHBO te verlenen bij evenementen, mensen te helpen zelfredzamer te worden en de regels van het humanitair oorlogsrecht te verspreiden. Het Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwilligers om ook de komende 150 jaar zijn werk te kunnen blijven doen. Info: https://www.rodekruis.nl/ehbo/hulpverlener-op-evenementen/.