Jonge ondernemers in oude postkantoor

Pand Hoogeinde omgebouwd tot CVJO

TIEL - Het leegstaande voormalige postkantoor aan het Hoogeinde wordt ingericht als Centrum Voor Jong Ondernemerschap Rivierenland (CVJO).

Dat maakte initiatiefnemer en bestuurder van CVJO Rivierenland Stefan Haaksman vorige week bekend tijdens een bijeenkomst in restaurant De Betuwe over de toekomst van de Tielse binnenstad. De begane grond van het oude postkantoor wordt momenteel geschikt gemaakt om te fungeren als "broedplaats" voor startende bedrijven uit de regio.

Het CVJO wil zich ontpoppen tot kweekvijver voor ondernemende talenten. De doelgroep bestaat uit bedrijven die jonger zijn dan vijf jaar. Het CVJO is volgens Haaksman de schakel tussen het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Het centrum werkt samen met de partners ROC Rivor, provincie Gelderland, POA RAAK en Rabobank West Betuwe aan de groei en het behoud van startende bedrijven. Een lokale partner die zich inmiddels ook heeft aangesloten is Bethe & Hoogenboom Netwerk Notarissen. Alle partners zijn maandelijks in het bedrijfsverzamelgebouw aanwezig en toegankelijk voor vragen en advies.

Haaksman: "Het CVJO biedt startende bedrijven een ondernemende werkomgeving waar ze zowel persoonlijk als bedrijfsmatig beter en sneller kunnen groeien. Naast dit behoud van bedrijven en het aantrekken van ondernemers uit de regio, speelt CVJO Rivierenland een rol in het stimuleren van jong talent."

CVJO is in 2009 is ontstaan in Doetinchem. De formule breidde de afgelopen zes jaar uit naar Nijmegen, Zutphen, de Noordoostpolder, Arnhem, Rijssen-Holten, Ede en nu dus ook Tiel. Gemiddeld telt een CVJO twee jaar na de start zo'n 25 startende ondernemers. Met de realisatie van een vestiging is een investering van gemiddeld 200.000 euro gemoeid. Een deel ervan wordt bekostigd uit de huuropbrengsten van deelnemende ondernemers.

Onbekend is nog wanneer het CVJO aan het Hoogeinde officieel opent.