• loi

Joris Kerstboom in Tiel

TIEL Dit jaar 2018 wordt de kerstboom vol herinneringen en wensen, de Joriskerstboom Tiel. Sandra van Leur is de initiatiefnemer van de Joris kerstboom Tiel, voorheen de Kerstboom vol herinneringen en wensen in Tiel.


,,Het idee ontstond toen ik 2011 bij de kerstboom bij de St. Joris was in Den Bosch. Daar heb ik een herinnering opgehangen aan mijn overleden zus. Dit gaf een fijn gevoel en ik bedacht dat dit toch ook dichter bij huis zou moeten kunnen. Nu voor het vijfde jaar en met vol trots mag ik zeggen dat het Joris kerstboom Tiel wordt. Ook zal Joris Linssen naar Tiel komen. Dit gebeurt op 21 december van 15:30 tot 17:30 uur."


Van Leur gaat verder: ,,Joris kerstboom in Den Bosch is al jaren een groot succes, waar ik nu op mee mag liften voor Tiel. De kerstboom wordt geopend op donderdag 13 december om 18:30 uur door de Burgemeester en Flipje en ikzelf.
De voorbereidingen zijn zijn bijna klaar."


Tijdens de opening op 13 en 21 december, is er een koor aanwezig en een de dansgroepen die ik zelf les geef gaat een symbolisch dans doen. Op deze twee momenten wordt een Joris pad uitgezet met waxinelichtjes rondom de kerstboom. Het pad leidt naar de vier horecabedrijven (Hema, Lunch café Royal, Hart van de Betuwe en Erik en Haar) waar de mensen aan de hand van een stempelkaartje die ze krijgen bij de boom een kleine Joris proeverij kunnen halen/ proeven. De Joris Proeverij is mogelijk van 13 t/m 27 december.


Bezoekers van de Tielse binnenstad zijn uitgenodigd om hun herinneringen en wensen of aan wie denk jij met de kerst op te hangen in de boom. De kunststof kerstballen en knutselspullen die mensen kunnen gebruiken om hun een wens of herinnering te kunnen maken, om vervolgens in de boom te hangen zijn bij de kerstboom aanwezig. Of een eigen herinnering of wens van thuis, mag geplaatst worden.