• Rutger van der Bent

Kensington staat op Appelpop

TIEL Kensington is al enkele jaren met gemak dé festivalband van Nederland te noemen. De internationale rocksound van de Utrechtse heren mag dus niet ontbreken op Appelpop. Met hun meest recente plaat wilden zij muzikaal gezien elke bescheidenheid overboord gooien. Met het succes van de afgelopen jaren is dat meer dan terecht. Na jarenlang elk festivalpubliek te hebben platgespeeld, staan ze in november twee keer in een moeiteloos uitverkochte Ziggo Dome. De stadionrock van het muzikale kwartet zal daar zeker goed tot zijn recht komen, maar zo zeggen de heren zelf, het festivalseizoen is toch eigenlijk het leukste om te doen. Na een indrukwekkende show op Appelpop vorig jaar, is Kenington de headliner voor de zaterdagavond.

Naast Kensington werd eerder bekend gemaakt dat Anouk, Racoon, Talisco, Typhoon en Parel van de Betuwe winnaar Blackstroke op het festival aan de Tielse Waalkade spelen. Het volledige programma wordt zondag 5 juli gepresenteerd in De Beurs aan het Korenbeursplein in Tiel. Net zoals voorgaande jaren wordt het programma door middel van een videopresentatie bekend gemaakt. De zaal op de eerste verdieping van de Beurs is vanaf 16.00 uur open voor publiek. De presentatie begint om 16.30 uur. Net zoals het festival is deze officiële programmapresentatie gratis toegankelijk.

Appelpop vindt plaats op 11 en 12 september. Het gratis karakter van het Tielse festival zou niet mogelijk zijn zonder de vele vrijwilligers en sponsoren. Meer informatie over het festival en de mogelijkheden voor vrijwilligers en sponsoren is te vinden op www.appelpop.nl.