• Een langgerekte stoet trok door Eck en Wiel, met de kinderen rond Jozef en Maria en hun ezel.

  Cees van Cuijlenburg
 • In de Sint Annakerk troffen de bezoekers de kribbe aan met het kindeke Jezus, in dit geval omringd door directe medewerkers van de Kerst Passion.

  Cees van Cuijlenburg
 • Jozef en Maria meldden zich met hun trouwe ezel bij de organisatie van de Kerst Passion.

  Cees van Cuijlenburg
 • Sopraan Janine Waardenburg zorgde voor innemende zang met meerdere optredens.

  Cees van Cuijlenburg
 • De kinderen kregen allemaal een lampion mee om tijdens de wandeling aan te steken en licht uit te stralen.

  Cees van Cuijlenburg
 • Op het schoolplein van De Bloesem begon de Kerst Passion in Eck en Wiel onder grote belangstelling met een imponerende muzikale en vocale bijdrage. Het PJ Showorkest – hier met Peter van Dijk als dirigent – speelde herkenbare kerstliedjes.

  Cees van Cuijlenburg

Kerst Passion Eck en Wiel uiting van samenhang

ECK EN WIEL Met de Kerst Passion was Eck en Wiel zaterdag opnieuw omgetoverd tot Bethlehem. De tweede editie vormde niet alleen een stijlvolle plechtigheid, maar gaf vooral uiting aan het gevoel van samenhang bij de bevolking. Door een initiatief van het PJ Showorkest en DOS Sportief kreeg het gebeuren extra draagkracht.

De Kerst Passion bestond uit een wandeling langs verschillende locaties, waarbij Dirk Hasselaar als de herder het bekende Bijbelse verhaal vertolkte. De ''reis'' startte op het schoolplein van de OBS De Bloesem en eindigde op het plein van de Sint Annakerk. De kinderen kregen een centrale plaats in de stoet en droegen brandende lampionnen mee. Dat gaf een feeëriek beeld.

Het begin was indrukwekkend met prachtige muziek van het showorkest en zang van sopraan Janine Waardenburg. Zij imponeerde op meerdere plaatsen.

Verder werd de reis opgeluisterd door kinderen van de Kinderkerk van Eck en Wiel, het shantykoor De Driemasters uit Driebergen en zorgden Peter en Irisz van Dijk voor een muzikale bijdrage. Kinderen van De Bloesem vertolkten twee speciaal ingestudeerde liedjes.

Op weg naar de Sint Annakerk passeerde iedereen Jozef en Maria. Met hun trouwe ezel legden zij ook het complete traject af van de Kerst Passion. In de kerk werden de belangstellenden begroet door de vrolijke klanken van het orgel, bespeeld door Marja van Amerongen. Er was gelijktijdig zang en muziek op klarinet. Een passende aankleding vervolmaakte het geheel. Het organiserende duo Aron van Doorn en Peter van Dijk had ook beloofd dat koek en zopie niet zouden ontbreken. Welnu, die traditie bleef keurig gehandhaafd.