• THHT

Koffieactie THHT groot succes

TIEL Voor de tweede keer heeft het Toon Hermanshuis in Tiel (THHT) een koffieactie gehouden ter ondersteuning van hun werkzaamheden ten bate van mensen die getroffen zijn door kanker. Aangezien het THHT geen subsidie krijgt, moet het zelf inkomsten generen door gerichte acties.

door Frits Kat

,,Dit jaars zijn er meer kits uitgezet dan vorig jaar. aldus Cornelie Bierens de Haan. ,,Ongeveer 75 bedrijven en instellingen hebben meegedaan met de actie. Ook 55 particulieren hebben zich ingezet voor het slagen van de actie." Ook het feit dat het inloophuis in Den Bosch – Vicky Brown – dit jaar meedeed met een eigen koffieochtend is te beschouwen als een succes voor het THHT. De verwachting is namelijk dat volgend jaar nog meer inloophuizen gaan aanhaken.

De opbrengst van de actie is bijna 10.000 euro. ,,Hoewel we als organisatie blij zijn met het behaalde resultaat zien we toch wel verbeterpunten. Zo willen we bijvoorbeeld eerder beginnen, de qr-code invoeren als betaalmiddel en een hoofdsponsor vinden, zodat we de kits nog meer inhoud kunnen geven en ook professionele hulp kunnen aantrekken voor acquisitie en pr."