• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Koninklijke onderscheiding voor Tineke Holst

BEUSICHEM Burgemeester Jan de Boer heeft woensdag 6 februari een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Tineke Holst-van der Schoor (70) uit Beusichem. De uitreiking vond plaats in theater Heerenlogement in Beusichem ter gelegenheid van haar 30-jarig jubileum als vrijwilliger. Tineke Holst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tineke Holst is al sinds 1988 vrijwilliger en sinds 1991 bestuurslid van Stichting Theater Heerenlogement.

Tot haar takenpakket behoren onder meer de programmering van de voorstellingen, de bureauredactie van de seizoenbrochure, de sponsorwerving, de kaartverkoop, de publieksinformatie, de ontvangst van artiesten, het vrijwilligersbeleid en de financiën. Ook is zij betrokken bij de organisatie van plaatselijke culturele evenementen.

Theater Heerenlogement in Beusichem is winnaar van de Burense Buurzaamheidsprijs 2018. Burgemeester De Boer reikte deze prijs maandag 7 januari 2019 uit tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie.

Dit 'Klein Podium voor Grote Artiesten' draait volledig zonder subsidie op een team van circa 30 vrijwilligers. Samen zijn zij goed voor zo'n veertig optredens per jaar, waaronder grote namen als Youp van 't Hek, Jeroen van Merwijk en Erik van Muiswinkel. Maar ook aanstormend talent krijgt hier een podium.