• Foto Rias Immink

    Rias Immink

Koninklijke Onderscheiding voor Wim van Rooijen

TIEL Burgemeester Hans Beenakker heeft woensdag tijdens de Holland Ladies Tour een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Wim van Rooijen. Van Rooijen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wim van Rooijen ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de wielersport in Tiel. Hij was van 1980 tot 2000 bestuurslid en voorzitter van wielervereniging JVR de Batauwers. Van 1980 tot 1994 was hij één van de initiatiefnemers van de Profronde Tiel, die de tweede dinsdag na de Tour de France in Tiel werd verreden.

In 2009 werd de Profronde nieuw leven ingeblazen en werd Van Rooijen voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Rivierenland. In de tussenliggende jaren was hij actief betrokken bij de organisatie van de Olympia's Tour, de Ronde van Nederland, de jaarlijkse Oranjeronde en de vierstromenlandronde.

Sinds vorig jaar is Tiel ook finish en startplaats in de Holland Ladies Tour. Ook hierbij heeft de heer Van Rooijen een belangrijk aandeel in gehad.

Verder was de heer Van Rooijen actief als burgerraadslid voor D66 van 2009-2014. Ook was hij actief voor voetbalvereniging Theole.