• La Pegatina

La Pegatina en Ronnie Flex naar Appelpop

TIEL De line-up van Appelpop 2017 is uitgebreid met vijf nieuwe namen: La Pegatina, Ronnie Flex & Deuxperience Band, Gallowstreet, Bazart en Kadavar. Het gratis festival dat op 8 en 9 september voor de 26e keer plaatsvindt, onthult daarmee een paar mooie festival-acts voor de editie van 2017. Met de op vele festivals geliefde Spaanse band La Pegatina, streamkoning Ronnie Flex, de blazers van Gallowstreet, de Belgische electropop-sensatie Bazart en de stevige gitaren van Kadavar is het programma bijna rond. De volledige line-up wordt bekend gemaakt op zaterdag 15 juli

Twee jaar geleden was er al vroeg op de dag één grote feestende menigte op het festival te vinden. De oorzaak was de wereldwijde festivalsensatie La Pegatina die op het podium stond. Waar deze Spaanse heren ook komen, of het nu Europa, Australië of China is, met hun vrolijke rumba en ska-muziek toveren ze elke mensenmassa om tot één groot zomers feestje. De heren keren daarom dit jaar terug naar Appelpop. Met confetti in het haar en muziek waar je niet stil op kunt staan, gaat iedereen ongetwijfeld weer los en zal het publiek zich even in Spaans Catalonië wanen.

De streamkoning van Nederland zou een passende ondertitel zijn voor Ronnie Flex. Met hits als 'Energie', 'Niemand' en de megahit 'Drank&Drugs' heeft hij al miljoenen internetstreams (250 miljoen!!!) en drie nummer-1-hits op zijn naam staan. Als muzikant wil hij blijven groeien en daarom besloot hij met een 7-koppige live band het podium op te gaan onder de naam Ronnie Flex & Deuxperience band. Met nieuwe tracks van het aankomende album (geproduceerd door Boaz van de Beatz) en de bekende hits in een verfrissende tropische jas, zal Ronnie Flex met zijn band eens kijken hoe hoog dat energielevel gaan kan.

Met meerdere top tien hits in België is Bazart momenteel een van de populairste enmeest vernieuwende acts bij onze zuiderburen. Ook doet het Vlaamse vijftal het goed op de Nederlandse festivals en poppodia. De single 'Goud' van het debuutalbum 'Echo' wordt tijdens de shows hier in Nederland al met veel liefde omarmt en leidt vaak tot een ware climax. Sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische invloeden vloeien samen in een spannende vorm van electropop. Bazart is zonder twijfel een must-have in de line-up van dit jaar.

Gallowstreet is met een uitstekende live reputatie en maar liefst twaalf muzikanten, bestaande uit blazers en percussionisten, de ultieme instrumentale live act van dit moment. Met hun vorig jaar uitgebrachte debuutalbum touren ze dit jaar langs vele festivals en clubs in zowel Nederland als elders in Europa. Ze vertalen elementen uit house, dance en hiphop moeiteloos in hun funky brass muziek. Één ding is zeker bij deze act: je wordt letterlijk omver geblazen.

De drie bebaarde heren van Kadavar uit Berlijn leveren wat het plaatje belooft: stevige gitaarmuziek met een heerlijk, rauw randje. Geen onzin, maar gewoon gas geven. Robuuste, door gitaarriffs gedreven hardrock waarbij de duistere 70's rock een glansrijke bijrol speelt. Voeg daar een psychedelisch sausje en wat stoner aan toe en het eindresultaat is een energieke live band voor de echte gitaarliefhebbers.

Inmiddels zijn er met deze reeks nieuwe namen in totaal 18 acts bekend die op 8 en 9 september a.s. optreden tijdens Appelpop: Kensington, Racoon, DI-RECT, Broederliefde, Nielson, La Pegatina, Ronnie Flex & Deuxperience Band, Rondé, Kraantje Pappie, Jonna Fraser, VANT, Bazart, Teske, Gallowstreet, Navarone, Mustii, Kadavar en Vokatus. Tijdens de grote programmapresentatie op zaterdag 15 juli wordt de volledige line-up van het gratis festival bekend gemaakt.

www.appelpop.nl