• Abdullah Badran
  • Abdullah Badran
  • Abdullah Badran

'Leerpunten' gemeente Buren succesvol

BEUSICHEM Nog maar kort geleden ontwikkelde de gemeente Buren met ROC, Welzijn en de Stichting Lezen & Schrijven Leerpunten in Beusichem, Buren, Lienden en Maurik. Daar kunnen inwoners terecht met leervragen op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en internet. Enthousiaste cursisten vierden het succes van deze punten, die steeds meer een ontmoetingsplek vormen, met een gezamenlijke maaltijd.

door Simon Dijk

Twee bejaarde dames van het leerpunt Lienden schuiven in 't Zoetzand in Beusichem aan bij een letterlijk bont gezelschap mede cursisten. Hier geboren of afkomstig uit een minder veilig land als Afghanistan, Eritrea, Irak, Sudan en Syrië. Voor sommigen is het de eerste keer dat zij in veiligheid zo ook het Suikerfeest kunnen vieren. Alexandra Räkers, contactpersoon namens de gemeente: ,,Hier ontstaat eigenlijk een nieuwe familie, waar je dingen mee kan delen. Ook helpen zij elkaar, want bijvoorbeeld Abdullah Badran, zelf vluchteling, geeft hier computerles. Samen bedachten ze om voor elkaar te koken, iets wat ze zelfs elke week wel willen doen. Met de enthousiaste raadsleden Irma Tetteroo en Monique Bettink was ik dan ook echt te gast."

BINNENLOPEN Voor mensen die beter willen leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer of internet, staat een docent van ROC Rivor klaar. Ook is er hulp als iemand iets wil weten over financiële zaken, regelingen voor minima en schuldhulpverlening. Vooraf aanmelden is niet nodig, mensen kunnen gewoon binnenlopen. In Beusichem ('t Zoetzand) op donderdag van 13.00 tot 15.00, Buren (Oranjehof) dinsdag 13.00-15.00, Lienden(Blommeland) maandag tussen 13.00-15.00 en Maurik (De Valentijn) donderdag 9.00-11.00 uur.

Info: appelpeerkers@buren.nl, Angela Smulders 06-41233963, Wilma Kruisselbrink 06-41234042.