• Karim de Groot**www.karim.eu**''

Maak een vriendschapsbandje voor het goede doel

KAPEL-AVEZAATH Wat doe je als je schoolgenootje uit groep 5 epilepsie heeft en regelmatig helemaal naar Heeze moet voor vervelende onderzoeken? Dan ga je samen met al je schoolvriendjes en -vriendinnetjes haar en alle andere kinderen die bij expertisecentrum Kempenhaeghe onder behandeling zijn een hart onder de riem steken.

Dinsdag 26 juni gaat basisschool De Hoge Hof in Kapel-Avezaath met de kinderen van groep 4 tot en met 8 aan de slag om vriendschapsarmbandjes te maken voor de patiëntjes van Kempenhaeghe.

Alle bandjes worden eind juli officieel overhandigd in het centrum voor de diagnose en behandeling van epilepsie, slaap- waakstoornissen, neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen en epilepsiewoonzorg. Kinderen die naar de prikpoli moeten, mogen zon armbandje uitzoeken.

PRIKLAB ,,Wij zetten ons iedere dag weer in om de omstandigheden voor deze kwetsbare kinderen te verzachten", aldus Ton Broekman, hoofdanalist van het lab van Kempenhaeghe.

,,Dat kinderen die ons priklab bezoeken een vriendschapsbandje kunnen uitzoeken, maakt de vervelende behandeling een stuk draaglijker." Het maken van de vriendschapsbandjes is een initiatief van handwerkmagazine Handwerken Zonder Grenzen.

Wie ook een armbandje wil maken voor de kinderen die Kempenhaeghe bezoeken, kan voor vrijdag 13 juli het zelfgemaakte vriendschapsbandje sturen naar: HZG, T.a.v. Kathy van der Horst, Kerkenbos 1224 A, 6546 BE Nijmegen.