• Juan Vrijdag

Open dag Voedselbank Rivierenland

TIEL Dit najaar bestaat Voedselbank Rivierenland 12,5 jaar. Om te laten zien wat de Voedselbank allemaal doet en voor wie wordt er op zaterdag 16 november een open dag gehouden. 'Wil je zien waar de voedselbank het eten inzamelt? En hoe de nieuwe winkel wordt bevoorraad? Wil je zien hoe we omgaan met voedselveiligheid? Ben je benieuwd wanneer je in aanmerking komt voor voedselhulp?' Op al deze vragen krijgen de bezoekers antwoord tijdens de open dag en er kan kennis worden gemaakt met de nieuwe Voedselbank Winkel die dan wordt geopend.

Voedselbank Rivierenland helpt inmiddels 12,5 jaar huishoudens en alleenstaanden die onder de armoedegrens leven in de gemeenten Tiel, Culemborg, Geldermalsen en Beneden Leeuwen, aan een voedselpakket. Het streven is om elke week producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf. Sinds kort kunnen klanten in Tiel deze producten zelf uitkiezen in een nieuw geopende winkel die tijdens de open dag officieel wordt geopend.

Vanuit het distributiecentrum in Arnhem, maar vooral ook van vele bedrijven, ontvangen de vrijwilligers van Voedselbank Rivierenland wekelijks producten die dikwijls met eigen transportmiddelen worden opgehaald. Veel van het eten dat zij ontvangen zou anders vernietigd worden. Natuurlijk staat bij het inzamelen en de uitgifte de voedsel veiligheid voorop.

Op de open dag van 16 november kan iedereen tussen 10.00 tot 14.00 uur zelf zien hoe de Voedselbank, welke gelegen is aan de Burg. Cambier van Notenlaan 7 in Tiel (ingang klanten), werkt en wat er zoal bij komt kijken. De vrijwilligers zorgen voor een kopje koffie/thee en de kinderen kunnen zich vermaken in een speelhoek.