• Het bord bij de start bouw, inmiddels is het hoogste punt bereikt.

    rsg Lingecollege

Mavo RSG Lingecollege hoogste punt bereikt

TIEL De nieuwe Mavo van het RSG Lingecollege bereikte voor de kerstvakantie het hoogste punt. Samen met wethouder Marcel Melissen, de architect, de bouwers en de medewerkers wordt vrijdag 11 januari gevierd dat dit punt is bereikt. Dat wordt gedaan met bubbels en pannenbier. De start van een bijzonder onderwijsjaar voor Tiel en de regio wordt dan ook gevierd. Het gebouw wordt in september 2019 in gebruik genomen door alle huidige leerlingen van de theoretische leerweg. Nu volgen deze leerlingen nog onderwijs in het gebouw aan de Teisterbantlaan.

Met de nieuwe Mavo krijgt Tiel een moderne overzichtelijke school waar de korte lijnen nog meer tot uiting komen. Centraal in het onderwijs komt de persoonlijke aandacht te staan, waardoor leerlingen zich welkom voelen in hun nieuwe school. De Mavo gaat met een basis- en plusprogramma inspirerend onderwijs aanbieden. Er is een speciale sportklas en leerlingen kunnen Cambridge English volgen. Leerlingen leren niet alleen in de lokalen, maar ook op leerpleinen die centraal tussen de lokalen liggen. Hier gaan ze vooral samen aan het werk  en zal de rol van de docent verschuiven van traditionele leraar naar meer een coach.

Later in het jaar mogen de leerlingen een kijkje nemen in de school in aanbouw. Dat kunnen nieuwe leerlingen in ieder geval tijdens het Open Huis van het Lingecollege op 30 januari.