• Neeltje van Triest

Mirjam van Ommeren is vrijwilliger van het jaar

MAURIK Tijdens de Burense nieuwjaarsreceptie maakte burgemeester Jan de Boer de Vrijwilliger van het Jaar 2015 bekend. Eerder was al duidelijk dat drie genomineerden streden om de titel. Mirjam van Ommeren-Leunen uit Lienden, Martijn Wezenberg uit Ravenswaaij en Ria Kragten uit Ommeren werden genoemd. Mirjam ontvangt vijfhonderd euro en mag zich daadwerkelijk Vrijwilliger van het Jaar 2015 noemen.

Mirjam is bijna dertig jaar vrijwilliger/commandant bij het Rode Kruis, vanaf 2000 vrijwilliger/teamleider Burgerzorg in het gewest Gelderland Midden, 15 jaar organisator Sinterklaasintocht in Lienden en vanaf 2007 penningmeester van de ondernemersvereniging Lienden-Ommeren-Ingen. Jarenlang heeft zij een gezinsleven, werk voor de ondernemersvereniging en vrijwilligerswerk gecombineerd.

Daarnaast mocht BV Buren de Buurzaamheidsprijs inclusief een geldbedrag van 750 euro in ontvangst nemen. De initiatiefnemers ontvingen deze prijs voor al hun initiatieven die ze samen uitvoeren. Deze initiatieven zijn vaak oplossingen die passend zijn voor Buren. Ook heeft BV Buren een duurzaam karakter, want de organisatie houdt rekening met alle partijen.De Buurzaamheidsprijs is bij uitstek bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan de bevordering van participatie en leefbaarheid op de terreinen van zorg, welzijn, vrije tijd, economie, sport, cultuur en veiligheid. Speelplek PWA Beusichem en De Houtzagerij van Marja van Zetten en haar zoon Jeremy waren ook voor de Buurzaamheidsprijs 2015 in de race.