• Danique

    Charella Hulsbosch

De Tielse Danique maakt dit jaar een vliegende start in haar zangcarrière: 'Je moedertaal raakt het meest'

TIEL De Tielse Danique maakt dit jaar een vliegende start in haar zangcarrière. Ze komt met een debuutsingle en is ondertussen vaak te vinden in de opnamestudio voor het vervolg daarop. Danique: ,,Als ik Nederlandstalige muziek zing, komt het recht vanuit mijn hart."

Door Charella Hulsbosch

Nederlandstalige muziek wordt de Tielse Danique (21) met de paplepel ingegoten. Thuis staat de muziek altijd op en Danique zingt al zo lang ze zich kan herinneren mee. De magie van het podium krijgt de zangeres ook al op jonge leeftijd mee, van haar vader die al heel wat jaren meedraait in de muziekwereld. ,,Toen mijn vader geluidsman was, ging ik al vaak mee naar optredens. Daar zag ik hoe leuk het was om op het podium te staan. Dat wilde ik ook", vertelt ze.

Als ze met haar vader mee naar de opnamestudio gaat, zingt ze zo nu en dan ook een nummer in. Het materiaal waar ze mee terugkomt, wordt keer op keer enthousiast ontvangen. Het levert haar op relatief jonge leeftijd ook al een paar mooie optredens op.

VANUIT JE HART Maar als Danique aan het eind van de dag moet kiezen tussen huiswerk of zingen, wint zingen vaak. En dus moet ze haar zangcarrière van haar vader tijdelijk op een lager pitje zetten om goed te blijven presteren op school. Maar helemaal stoppen met zingen, dat kan Danique niet. Ze blijft voor zichzelf zingen op haar kamer. ,,Nederlandstalige muziek is de eerste soort muziek waar ik het gevoel bij heb gehad dat ik echt mee wil zingen", vertelt Danique, ,,Het komt gelijk vanuit je hart. Liedjes die betekenis hebben vind ik het leukst om te zingen. Je moedertaal raakt mij toch het meest."

ZEVEN JAREN Nu Danique een diploma op zak heeft en helemaal klaar is met school, is ze terug. Niets staat haar meer in de weg om te bouwen aan een mooie, lange carrière. Sinds haar comeback houdt ze iedereen die dat wil op de hoogte via haar artiestenpagina op Facebook en Instagram. Daar verzamelt ze al flink wat volgers dankzij filmpjes waarop je Danique ziet zingen op haar kamer. Maar al gauw beginnen radiostations haar te benaderen met de vraag of ze materiaal heeft om op te sturen. ,,Maar toen ik een paar maanden geleden weer begon met zingen had ik nog niets recents opgenomen", bekent ze. Zo ontstaat uiteindelijk het idee om een nummer van Bonnie St. Claire op te gaan nemen. ,,Het lied 'Zeven Jaren' wilde ik graag in een nieuw jasje steken. Het is een oud nummer, maar het mocht van mij best wat meer aandacht krijgen", vertelt ze. Dat is gelukt, ze wordt naar aanleiding van de single zelfs door een aantal radiostations uitgenodigd voor een interview.

En Danique houdt de vaart erin. Ze neemt niet alleen deze cover op, maar ook twee tracks voor haar debuutalbum en de eerste single die ze zelf schreef. 'Drink je een glaasje met mij' komt eind september uit. ,,Het is een feestliedje geworden, echt een gezellig nummer. Ik hoop dat ik nog heel veel eigen singles mag maken", vertelt ze trots. Voorlopig staat ze nog regelmatig in de studio om tracks op te nemen voor haar eerste album dat eind dit jaar uit moet komen. Ook mag ze weer door het land optreden en dat is best wel weer even wennen. ,,Het is allemaal zo snel gegaan. Ik ben pas vanaf juni weer bezig, maar ik merk dat ik het wel echt heb gemist. Weer bezig zijn met muziek voelt echt als thuiskomen."

AANDACHT Sieneke en Marianne Weber zijn een bron van inspiratie voor de Tielse. ,,Zij staan op de feesten waar ik ook zou willen staan. En niet alleen het Mega Piraten Festijn, maar ook kleinere optredens," legt Danique uit, ,,Zij hebben ook veel contact met fans. Ik wil niet de zangeres zijn die na een optreden zegt 'Houdoe en bedankt', Ik wil tijd maken voor een foto en een praatje. Dat is de band die ik met mijn fans wil hebben."

De laatste keer dat Danique in Tiel op de bühne stond, was toen ze dertien jaar oud was. Maar de zangeres hoopt binnenkort weer een thuiswedstrijd te hebben. ,,Dat is wel wat spannender omdat je hier veel meer mensen kent. Maar ik zou het wel superleuk vinden om te doen."