Super Bluesweekend in Hexagon

TIEL Komend weekend zijn er maar liefst vier gratis optredens op het podium van Stadscafé Hexagon in Tiel. Op zaterdag 7 december vanaf 16.00 uur treden die dag drie bands op en op zondagmiddag vanaf 15.00 is er weer een bluesjamsessie.

Op zaterdag 7 december om 16.00 uur beginnen de zogenaamde "Bluenote-days" met de band "Marble Tones". Dat is een Nederlandse bluesband die internationale ervaring heeft en speelt voornamelijk 50-er jaren blues. De band is opgestart in het jaar 2000 en wordt gevormd door Anne-Maarten van Heuvelen, Ben Bouman, Arie-Jan Folkerts, Paolo de Stigter, Bert de Jong.

De rockbluesband Reddsome betreedt het podium om 19.00 uur. De band is ontstaan in 2015 en bestaat uit drie fantastische muzikanten: Pascal Vermeulen (zang/gitaar), Maurice van den Dool (drums) en Bas Bach (basgitaar). Reddsome is de artiestennaam van gitarist/zanger Pascal Vermeulen. Hij leerde gitaar spelen op zijn zesde jaar en dat heeft hem nooit meer losgelaten. Pascal heeft in verschillende bands gespeeld, maar na een aantal jaren heeft Pascal de keuze gemaakt om onder de naam Reddsome zelf nummers te schrijven met zijn eigen unieke sound.

Mad Lee (medley) is een rockblues band uit de regio Arnhem en brengt een eerbetoon aan overleden legendarische muziekhelden, die de inspiratiebron zijn geweest voor deze vier ervaren muzikanten: Martin Krasenberg, gitarist, is een rocker in hart en nieren, is sterk beïnvloed door de Engelse band Dr. Feelgood, die met hun rauwe en compromisloze 'Rhythm & Blues in de jaren '70 / '80 menige zaal liet ontploffen. Hans Deegens, drummer, is op jonge leeftijd begonnen met drummen. Zijn grote voorbeeld is nog steeds Charly Watts, met zijn strakke en functionele spel laat hij horen waar het als drummer om gaat. Johan Coenen, bassist, speelt ook al heel wat jaartjes. Hij heeft als sessiemuzikant veel ervaring opgedaan, vooral als er geïmproviseerd werd. Bert Meijer, gitarist en zanger, speelt ook al zo'n 50 jaar in diverse bandjes.

Blues on Sunday

Op zondag 8 december gaat de deur van Hexagon om 15.00 uur open en is de vermaarde Master-of-Blues El Kroppo (Ron Krop) de leading man tijdens deze jamsessie. Vanaf zijn 6-de jaar stond hij al met zijn vader op het podium. Ron hanteert zijn gitaar al zo'n 60 jaar en inmiddels met zijn rauwe bluesstem weet hij menigeen te boeien. Door heel Europa heeft hij gespeeld en zelfs heeft een tijd in New Orleans met de grote jongens vertoefd in de bekende bluesclubs. Hij leidt de jamsessies in Hexagon alweer voor het elfde jaar.

De toegang is gratis.

Info: www.hexagontiel.nl/agenda