• Zo! Gospel Choir zingt op zondag 17 november in Zinder Tiel.

    Jean-Marc Kessely

ZO! Gospel Choir met live band in Zinder Tiel

TIEL Op zondagmiddag 17 november komt het ZO! Gospel Choir naar Tiel. Het koor bestaat uit het beste zangtalent van Nederland en is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer. Inmiddels is het ZO! Gospel Choir uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland, dus kon een optreden bij Zinder Podium niet uitblijven.

Het multi-etnische koor heeft onder meer opgetreden met Sam Smith, Oleta Adams, Shirma Rouse en de "Dutch Queen of Soul, R&B en Gospel" Berget Lewis. Het repertoire varieert van krachtige opzwepende Black Gospel, ingetogen soulvolle nummers en uitstapjes naar andere populaire genres als jazz, klassiek, R&B en zelfs pop.

Voorafgaand aan het concert van het ZO! Gospel Choir geeft popkoor More Than Fun een gratis optreden in de hal van Zinder. More Than Fun heeft meer dan 30 leden en staat onder leiding van Riet Vissers. Het repertoire heeft nummers van John Lennon tot Pharrell Williams en van musical tot pop.

Kaarten voor het ZO! Gospel Choir à € 16,- zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via zinder.nl/podium en aan de Zinder Balie (Rechtbankstraat 1, Tiel). Kaarten aan de deur kosten €18,-. De zaal van Zinder Podium is deze dag te bereiken via de centrale ingang. Om 13.00 uur start het gratis concert van More Than Fun en om 14.00 uur start het concert van ZO! Gospel Choir in de Zinder zaal. Dit concert wordt georganiseerd in het kader van Jazzy Tiel.