• PvdA Tiel

Nathan Gradisen stopt met Tielse politiek

TIEL Nathan Gradisen is na de raadsverkiezingen van maart 2018 niet meer beschikbaar voor de Tielse politiek. Gradisen was vanaf 2010 raadslid voor de PvdA in Tiel. Vanaf 2012 was hij fractievoorzitter voor deze partij. Daarvoor was hij al bestuurslid van de PvdA.

In een persoonlijk verklaring over zijn vertrek laat Gradisen het volgende weten: ,,Sinds 1 oktober 2016 heb ik een nieuwe baan, die meer energie van mij vraagt. Daardoor heb ik minder energie en tijd over voor het raadswerk. Ik heb nog wel gespeeld met de gedachte om het raadswerk een tandje minder te doen, misschien te stoppen als fractievoorzitter, maar door te gaan als raadslid. Maar met die gedachte hou ik mezelf voor de gek: bij mij is het al snel alles of niks. Bovendien zou ik als oud-fractievoorzitter waarschijnlijk een volgende fractievoorzitter enorm in de weg zitten.

Het was erg bijzonder om acht jaar lang de Tielse inwoners te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Ik heb het altijd als een enorme eer gevoeld. Een besluit nemen om door te gaan of te stoppen was daarom lastig en ik heb lang getwijfeld. Nu ik het besluit heb genomen, is er een enorme last van mijn schouders. Het voelt als een goed besluit, ook omdat ik weet dat de PvdA genoeg sterke mensen in huis heeft die staan te popelen om de Tielse inwoners goed te vertegenwoordigen."

WAARDERING Vanuit de fractie en het bestuur van de PvdA is zeer veel waardering voor de grote inzet, kennis en kunde die Gradisen de afgelopen jaren aan de partij heeft gegeven. De voorzitter van het bestuur van de PvdA, George Harteman, reageert als volgt: ,,Nathan heeft de fractie jarenlang op sleeptouw genomen, bracht veel kennis en inzicht met zich mee en zorgde ervoor dat de fractie altijd op inhoud in de gemeenteraad discussieerde. Daarnaast is Nathan een prettig persoon om mee samen te werken. We vinden het jammer dat hij na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeert, maar we zijn blij dat Nathan als lid voor de partij behouden blijft."

PvdA-wethouder Ben Brink geeft aan dat hij met een goed gevoel terugkijkt naar de samenwerking met Gradisen. ,,Nathan is een talentvolle politicus waar ik eerst vanuit de fractie en later als wethouder mee heb mogen samenwerken. Ik ben dankbaar voor die samenwerking en het vertrouwen van hem en zijn fractie in mij als wethouder. Het is jammer dat Nathan vertrekt, maar ik ben ervan overtuigd dat we over enkele jaren weer van hem gaan horen. Voor nu wens ik hem veel succes in zijn nieuwe baan en kijk ik uit naar de maanden voor de verkiezingen waarin we nog samen voor Tiel aan de slag mogen gaan."