• Tiel, 08 januari 2016
    WLP. Bij de bouw van het cultuurcentrum Westluidense Poort is een nieuwe fase ingegaan. Het water is weg gepompt en de kelder vloer wordt schoon en vlak gemaakt. De 130 cm dikke betonvloer is onder water gestort en hierop komt nog een constructie vloer voor de parkeergarage.
    Foto: Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Nieuwe fase Westluidense Poort

TIEL De bouw van het cultuurcentrum Westluidense Poort is een nieuwe fase ingegaan. Het water is weg gepompt en de kelder vloer wordt schoon en vlak gemaakt. De 130 cm dikke betonvloer is onder water gestort en hierop komt nog een constructievloer voor de parkeergarage. VolkerWessels kan nu verder met het aanbrengen van de vier vloeren van de parkeergarage. Naar verwachting start voor de zomer 2016 de bouw van het bovenliggende cultuurcluster.

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto's en stadswoningen het gebied. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum.