• SONY DSC

Oefenen tot je een ons weegt

Spelers Betuwetoneel maken zich op voor hun uitvoering

TIEL Arnold Hagendoorn loopt zelfverzekerd door de oefenruimte die zijn woonkamer moet voorstellen. De souffleuse knikt bevestigend. Martin van der Steen die de rol van Arnold Hagendoorn vertolkt weet zijn personage, net als de andere acht spelers van het Betuwe Toneel, al aardig vorm te geven.

Iedere maandagavond en de laatste weken ook op de donderdagavond oefenen de spelers, onder leiding van regisseuse Martine van Horssen, zodat zij een goede uitvoering neerzetten op 21 november in de Agnietenhof in Tiel.

Het is ieder jaar weer een hele uitdaging om een mooie voorstelling op de planken te krijgen. Vanaf het uitzoeken van het juiste stuk tot de laatste doekslag in de Agnietenhof wordt er intensief samengewerkt door spelers, regisseuse, souffleuses, expediënt en decorbouwers.

Ook dit jaar is het Betuwe Toneel er in geslaagd om een hilarisch toneelstuk uit te zoeken met verrassende momenten. In dit stuk werkt rokkenjager Arnold Hagendoorn zichzelf weer eens in de nesten en wordt ineens geconfronteerd met 'Het Verrassinkje'. Hoe redt hij zich hier uit?

Volgens het Betuwetoneel wordt het een lekker avondje om te lachen en daarna een dansje te maken op de muziek van de Tielse band 3forU.

Het toneelstuk 'Het Verrassinkje' wordt uitgevoerd op zaterdagavond 21 november aanvang 20.00 uur. Er kunnen nog kaarten besteld worden voor €16 per stuk op www.agenietenhof.nl. Afhalen aan de kassa is ook mogelijk.