Omid Popalzay sluit aan bij FC Lienden

LIENDEN Omid Popalzay sluit deze week aan bij de tweede divisieselectie van FC Lienden. De speler komt over van Achilles'29, waar vanwege een faillissement het spelerscontract door de curator was opgezegd. De 22 jarige aanvallende middenvelder werd hierdoor vrij om een overstap naar een andere club te maken.

Omid Popalzay genoot concrete belangstelling van zowel andere tweede divisieclubs als vanuit het buitenland. Uiteindelijk koos de inwoner van Uden ervoor om aan te sluiten bij FC Lienden in plaats van een contract te ondertekenen in Zweden, waar de speler de afgelopen dagen nog verbleef. De overgangsprocedure om de speler speelgerechtigd te krijgen is vorige week bij de KNVB in gang gezet.
Omid Popalzay verruilde in 2015 het Nijmeegse N.E.C., waar de jeugdopleiding doorlopen werd, voor Achilles'29. In zijn periode in Groesbeek was er al interesse in Popalzay vanuit het buitenland.
Bij FC Lienden komt de in Kabul geboren speler landgenoot en collega Afghaans international Milad Intezar tegen, die onlangs zijn verblijf bij FC Lienden met 2 jaar verlengde. Omid Popalzay speelde tot nu 18 interlands voor Afghanistan.
Na Kürsad Sürmeli, Jordi Balk en Abderrahim Loukili is Omid Popalzay de vierde 'winterse' aanwinst in de selectie van trainer Hans Kraay jr., waaruit Loed Keizer en Nick Stienstra voortijdig vertrokken en waarin behalve Jesse van Baal ook Nathan Bijl na een opgelopen ernstige blessure langdurig zal ontbreken.