• CPOB

Feestelijke start Agora CPOB

TIEL Op dinsdag 3 september is Agora CPOB feestelijk gestart. Hierbij waren de 18 kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders aanwezig. Daarnaast waren Joke Hengefeld en Hans van Heesewijk namens het Koningin Wilhelmina College (KWC) en Heb Huibers namens Stichting Christelijk Primair Onderwijs Betuwe en Bommelerwaard (CPOB) aanwezig. Samen met de twee coaches hebben de kinderen geproost op de start van het nieuwe, eerste Agora schooljaar.

Agora basisonderwijs is een initiatief van CPOB in samenwerking met het KWC. Agora CPOB is voor kinderen van groep 7 en 8. Op Agora vinden ontmoetingen, verbazing en inspiratie plaats. Iedereen wordt met respect ongelijk behandeld. Het ultieme doel van ons onderwijs is dat kinderen onbevreesd en vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan.

,,We vertrouwen op de nieuwsgierigheid en natuurlijke wil van kinderen om te leren. Dit mogen ze in vrijheid doen. De coach begeleidt kinderen door hen vaardigheden aan te bieden die nodig zijn voor een leven lang leren. Kinderen inspireren is belangrijker dan het aanbieden van kennis. Samenwerken en samenleven moet iedereen blijven oefenen. Daarom zijn groepsactiviteiten en gym verplicht voor ieder kind. Handelen met hoofd, hart en handen is belangrijk."

Naast dat er gewerkt gaat worden aan taal, lezen, rekenen en Engels zal elk kind op zoek gaan naar zijn talenten en ambities. Dit doen ze door challenges aan te gaan in de 5 verschillende Agora werelden: kunstzinnig, wetenschappelijk, spiritueel, maatschappelijk en de sociaal/ethische wereld. Een challenge heeft een vast format en wordt samen met de coach vastgesteld en gevolgd. Bij de afronding van een challenge horen altijd een presentatie en een reflectiegesprek. Uit het reflectiegesprek worden doelen afgesproken die de basis vormen voor de volgende challenge.

Op 16 januari is er een informatieavond over Agora basisonderwijs. Aanmelden voor deze avond kan via agora@cpob.nl. Op 26 november en 4 februari zijn er informatieavonden over Agora KWC.