• Tiel 27-01-2015
    Spandoeken schermen rondom bouwplaats Westluidensepoort gemaakt door Guusje Kaayk, tbv Stad Tiel.
    Foto Raphaël Drent, Tiel.

    Raphael Drent

Ontwerpen Guusje Kaayk sieren bouwhekken Westluidense Poort Tiel

TIEL - Enkele bouwhekken rond de bouwlocatie Westluidense Poort in Tiel zijn sinds gisteren opgesierd met doeken. Op deze doeken zijn voorbeelden te zien van activiteiten die na de oplevering plaatsvinden in het nieuwe cultuurgebouw. De Tielse kunstenares Guusje Kaayk, die de ontwerpen heeft gemaakt, heeft de doeken samen met cultuurwethouder Marcel Melissen op de bouwlocatie onthuld.

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Guusje Kaayk, die vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland op haar naam heeft staan, heeft op de voor haar kenmerkende wijze een aantal van de activiteiten kleurrijk verbeeld én verwoord.

Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto's en stadswoningen het gebied. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum.