Open dag zorgboerderij Hoog-Broek

LIENDEN Na een jaar lang bouwen, zet Zorgboerderij Hoog-Broek op zaterdag 30 mei de deuren open. Men kan deze dag de nieuwe tuinkas bekijken, het dakterras bewonderen en genieten van alle mogelijkheden op de boerderij. Iedereen is welkom van 10.00 tot 16.00 uur voor een kijkje op de boerderij, informatie te krijgen over de zorg of om mee te doen aan de activiteiten.

Om 10.30 uur en 12.30 uur zijn er rondleidingen, 14.30 uur geeft showstal 'Penthesileia' de show 'Groot en Klein'. De hele dag is er een expositie met beelden, kunnen mensen bloembinden met natuurlijke materialen of zien hoe een smid vroeger het smeedwerk maakte. De scouting heeft bovendien een mobiele survivalbaan opgezet. Kinderen kunnen een prijsje winnen bij de speurtocht en voor volwassenen is er een speciale quiz. Kortom voor elk wat wils.

Hoog-Broek biedt dagactiviteiten en dagbehandeling voor mensen (jong en oud) met een zorgvraag, waaronder mensen met dementie, NAH en mensen met een psychiatrische achtergrond. In een rustige omgeving worden verschillende activiteiten ondernomen. De deelnemers kunnen meehelpen in de groententuin, de dieren verzorgen, timmeren in de werkplaats of in de boerderijwinkel helpen. Hier worden streekproducten verkocht.

Zorgboerderijen vormen een meerwaarde voor het platteland en verhogen ook de kwaliteit van de zorgverlening in Nederland. Op een zorgboerderij zijn de zorg en begeleiding belangrijk, maar ligt de nadruk op wat mensen wél kunnen en waar ze plezier in hebben.

Hoog-Broek is gelegen aan de Burg. Houtkoperweg 6, 4033 BK te Lienden. Meer informatie bij Ton en Annemieke de Kock, 0488-483208, info@hoogbroek.nl of op www.hoogbroek.nl