Open huis RSG Pantarijn Kesteren

KESTEREN - Regionale Scholengemeenschap Pantarijn bevindt zich op de grens met de gemeente Buren. Vele leerlingen komen uit het oostelijke gedeelte van Buren. Onlangs is aangekondigd dat de gevaarlijke fietsroute met oversteek op de N320 een upgrade krijgt. Op vrijdag 30 januari houdt deze middelbare school Open huis voor iedereen.

 

Pantarijn Kesteren is een kleine school met ongeveer 260 leerlingen. "Ik heb gekozen voor deze school, omdat het een kleine school is en redelijk kleine klassen heeft", aldus eersteklasser Bart Maat. "Een grote school heeft vaak grote klassen. Ik kan me daarin niet goed concentreren. Doordat mijn klas klein is, kan ik me wel goed concentreren."

Eén van de speerpunten van Pantarijn Kesteren is talentontwikkeling. Daarom worden er in de onderbouw naast de reguliere lesuren ook twee keer per week ster*uren aangeboden. Leerlingen kiezen voor een periode activiteiten die aansluiten op hun interesses of talenten. "De vorige periode heb ik voor de sportlessen gekozen, omdat ik sporten erg leuk vind", Nu volg ik workshops voor presenteren en gebarentaal. Vooral de workshops over gebarentaal vind ik leuk en interessant", aldus Bart.

Pantarijn staat voor kwalitatief goed onderwijs. Dat Pantarijn daarin slaagt, blijkt  wel uit de hoge score die de school behaald heeft bij de landelijke schoolprestatielijst. Daarnaast kwalificeert de onderwijsinspectie Pantarijn Kesteren als: "Een goede school met een zeer aangenaam en veilig leer- en werkklimaat. Lessen hebben voldoende niveau en leerlingen krijgen de zorg en begeleiding die zij nodig hebben."

Pantarijn Kesteren is gevestigd aan de Tollenhof 1 in Kesteren en houdt vrijdag 30 januari van 16.00 tot 21.00 uur open huis. Ouders en toekomstige leerlingen zijn van harte welkom om kennis te maken met het  leerklimaat dat Pantarijn Kesteren te bieden heeft.