• Laurens en Pauline laten zich leiden door de natuur.

    Neeltje van Triest

Open middag Fruitproeverij

RIJSWIJK Fruitproeverij Zandberg houdt op 29 en 30 juni open middagen waarop mensen zelf fruit kunnen komen plukken en/of genieten van gebak/rondleiding en shrubs. Iedere bezoeker wordt uitgenodigd om mee te doen met een rondleiding. Onderweg zijn er proeverijen, beelden van Eliane Hulsink en quilten van Alie de Boer – Waanders bekijken.

Wie interesse heeft kan shrubs drinken, een bijzonder drankje van fruit met kruiden van het bedrijf. Daarnaast is huisgemaakt gebak op het terras verkrijgbaar. Voor de kinderen is er een trampoline, skelter, mini Tesla's en een blote voetenpad aanwezig.

Eigenaren Laurens Smits en Pauline de Maar vinden het belangrijk dat hun gasten kunnen genieten van al het moois en lekkers dat de natuur te bieden heeft. Ze delen graag hun kennis en ervaring over de verzorging van een voedselbos en het verwerken van de producten. Onlangs is Fruitproeverij Zandberg als tweede geëindigd zijn bij de landelijke award uitreiking voor beste vergaderlocatie van 2018.

Op Fruitproeverij Zandberg in Rijswijk staan vele soorten fruit, groenten en (on)kruiden, zodat er altijd wat vers te plukken valt. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Door gebruik te maken van de principes van de permacultuur creëren ze een natuurlijk ecosysteem, waar voldoende natuurlijke bestrijders van ziekten en plagen aanwezig zijn. Bloemen, groenten en kruiden dragen bij aan een natuurlijk evenwicht. Voor kinderen zijn er spannende speelmogelijkheden. Een wilgenbosje wordt geleidelijk omgevormd tot een plukbos met een mooi slingerpad er doorheen en met spannende wilgconstructies.

a[ Fruitproeverij Zandberg, Zandbergseweg 7a, Rijswijk of www.FruitProeverij.eu.