Ouderen sporten met jongeren in Tiel

TIEL In het kader van de nationale sportweek is er zondag 19 april een sportdag voor jong en oud op de dijk van Tiel naar Zennewijnen. De sportdag is een initiatief van Ouderen Gelderland-Tiel i.o en de gemeente.

Het idee voor deze sportdag is ontstaan tijdens het jaar van de Ouderen, het jaarthema 2014 van de Tielse gemeenteraad. Rondom dit jaarthema werd op het belang van sporten en bewegen voor ouderen gewezen. Met de organisatie van de sportdag wil de organisatie laten zien dat sporten heel gemakkelijk kan op een voor iedereen passende manier, dat sporten laagdrempelig en leuk en gezellig is.

Het programma is van 10.00 tot 16.00 uur en start op de kruising Ophemertsedijk / Hertog Arnoldstraat. Er is een route uitgezet op de dijk van Tiel naar de camping in Zennewijnen, ongeveer 5 kilometer. Deelnemers kunnen deze route wandelen of fietsen. Scootmobielclub Flipje op Wielen start om 13.00 uur met een toertocht op de scootmobiel. Tijdens de sportdag zijn er demonstraties van Nordic Walking en Bootcamp sessies. Ook is er uitleg over de uiterwaarden met de mogelijkheid om onder begeleiding te struinen en kan er kennis gemaakt worden met de e-bike.

Info: Frederik Bennis, coördinator 06-16999498, ouderengelderland@gmail.com, www.ouderengelderland.nl.