Paul Molleman stapt over

MAURIK Paul Molleman heeft zijn raadslidmaatschap voor het CDA tijdens de raadsvergadering van 30 januari per omgaande neergelegd. In een kort schrijven laat het bestuur van het CDA afdeling Buren weten zijn keuze te respecteren en dankt hem voor zijn inzet. De raadszetel zal zo spoedig mogelijk door het CDA worden ingevuld.

 

In een telefonische reactie laat Molleman weten dat hij op de kieslijst van Gemeentebelangen (GB) komt te staan. Molleman: ,,Ik wil zo open en transparant mogelijk opereren. In het dossier Knorhof moest ik stellingen verdedigen waar GB anders in staat. Dan zou ik die stellingen over een tijdje moeten herroepen. Dat werkt niet. Daarom heb ik per omgaande mijn raadslidmaatschap beëindigd.''

 

De reden voor zijn overstap is duidelijk. Het boterde niet binnen de fractie en Molleman voelde zich vaak alleen staan. De scheiding tussen katholiek en protestant was voor hem duidelijk voelbaar en hij is volgens zijn zeggen aan de kant gezet door een mede-raadslid met ambities. Toen het CDA vorig jaar besloot om hem niet meer op de kieslijst te zetten, telde hij zijn knopen.

 

Molleman: ,,Mijn werk is nog niet af. De omgevingsvergunning komt er aan en in mijn dagelijkse werk heb ik daar al regelmatig mee te maken. Ik kan als raadslid of anders burgerlid zeker veel voor de gemeente betekenen. De partijprogramma's van GB en CDA komen aardig overeen. Alleen daar waar het CDA landelijk aangestuurd wordt, richt GB zich nog meer op de burger. En vele handen maken licht werk.''

 

Bernard Starink, scheidend voorzitter van CDA Buren laat weten dat het voor Molleman een bittere ervaring was dat hij geen plaats meer kreeg op de kieslijst. Hij begrijpt dat hij toch verder de politiek in wil en laat weten dat er persoonlijk geen ruis op de lijn zit. ,,We gaan niet rollebollend over de straat en hebben afgesproken dat we op de allernetste manier uit elkaar gaan. Wel willen we de invulling van de raadszetel vlotjes en direct laten plaatsvinden.'', benadrukt hij.

Molleman verwacht dat hij op nummer vier of vijf van de kieslijst van GB komt te staan. Op dit moment bezet GB vier zetels in de Burense gemeenteraad. Wie Molleman bij het CDA gaat opvolgen is nog niet bekend.