• Facebook.com/PVDB
  • Tiel, 27 Maart 2014
    Leden gemeenteraad
    copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Pieter van den Burg overleden

TIEL De fractievoorzitter van de PvdB, Pieter van den Burg (58), is vandaag, zondag 28 mei, overleden. Dit heeft Partij voor de Burgers Tiel vandaag via Facebook bekendgemaakt. ,,Vanmiddag kregen wij het trieste bericht dat onze fractievoorzitter en oprichter van Partij van de Burgers, Pieter van den Burg, is overleden. Wij zijn diep geschokt en intens verdrietig", is te lezen op de facebookpagina van PvdB.

Van den Burg was van 2002 tot 2007 raadslid voor de PvdA. Na een korte afwezigheid keerde hij in 2009 terug in de Tielse gemeenteraad als eenmansfractie. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 richtte hij een nieuwe partij op, de Partij van de Burgers (PvdB). Onder zijn leiding behaalde de PvdB bij de laatste verkiezingen in 2014 vier zetels. Bestuur en fractie van de PvdB laten in een verklaring weten zeer geschokt en intens verdrietig te zijn. Zij vragen, mede namens de familie, om hen de tijd te geven om het grote verdriet te verwerken.

Het bericht van het onverwachte overlijden van de heer Van den Burg heeft op sociale media tot grote verslagenheid geleid onder inwoners en organisaties. ,,De gemeenteraad en de stad verliezen een markante persoonlijkheid", aldus burgemeester Hans Beenakker.

Van den Burg was naast zijn raadswerk zeer actief in het Tielse verenigingsleven. Hij was voorzitter van de Tielse voetbalclub TEC en voorzitter van Jazzy Tiel, het jaarlijkse meerdaags jazzfestival in Tiel. Daarnaast was hij samen met zijn echtgenote eigenaar van Bed&Breakfast Het Grote Geheim. In 2014 werd de heer Van den Burg uitgeroepen tot politicus van het jaar.