• Columbus

Presentatie jeugdboek van Tielse schrijfster

TIEL Onlangs verscheen bij Columbus een bijzonder boek voor jongeren: Vette crisis, geschreven door de Tielse Joke Janssen. Het is een meeslepend verhaal over hoe het is als je als tiener opgroeit in armoede. Op 22 juni is de officiële presentatie in boekhandel Arentsen in Tiel.

Hoofdpersoon in Vette crisis is Liam van 16. Hij heeft het niet makkelijk. Zijn beste vriend verhuist en zijn vader verliest zijn baan, waardoor hij geen aanspraak kan maken op een uitkering. Het gezin vervalt in armoede en daardoor lopen de spanningen hoog op. Liam probeert zich staande te houden en zoekt afleiding door uren te gaan hardlopen. Maar als hij tegen zijn wil terechtkomt in het criminele circuit lijkt het einde helemaal zoek. Hoe moet hij hier uitkomen? Het is een vette crisis…


Auteur van Vette crisis is Joke Janssen. Zij deed als socioloog onderzoek naar armoede in Nederland. Ze is getrouwd en woont met man en dochter in Tiel. Vette crisis is haar debuutroman voor young adult lezers.

Vette crisis wordt op 22 juni gepresenteerd in boekhandel Arentsen in Tiel (Voorstad 9). Tijd: 14.00 – 16.00 uur. Toegang gratis.