• 21-09-2010 The Hague Prinsjesdag Queen Beatrix wave at the balcony of Palace Noordeinde in The Hague.

  (c) PPE/v.d Werf

  PPE-Agency/Edwin Veloo
  www.ppe-agency.com
  Anemonenweg 52
  2241 XM Wassenaar
  M. 06-43497725 F 084-7384869
  info@ppe-agency.com

  If you have any questions please call or e-mail us with your inquiries

  PPE

Prinses Beatrix vervangt koningin Máxima bij opening Zinder

TIEL Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 26 oktober aanwezig bij de Koninklijke crematieceremonie van de Thaise Koning Bhumibol Adulyadej. Dat betekent dat de koningin niet de opening van het cultuurcentrum Zinder kan verzorgen. Haar plaats wordt ingenomen door prinses Beatrix.

Cultuurcentrum Zinder huisvest de bibliotheek, het centrum voor de kunsten, een kunstuitleen en -expositie, het poppodium en het toeristisch informatiepunt. Tijdens een rondleiding door het gebouw bezoekt prinses Beatrix onder andere een balletles, een repetitie van het jeugdorkest en het atelier waar leerlingen werken aan een kunstwerk. Ook spreekt prinses Beatrix met medewerkers van de diverse organisaties en met betrokkenen bij de bouw van Zinder.

Het pand is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond en is in twee delen opgedeeld: een rustiger ingetogen natuurstenen deel en een expressief goudkleurig deel. Bouwbedrijf Koninklijke VolkerWessels heeft het pand en de onder gelegen parkeergarage gebouwd. De bouw is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland in het kader van het programma Stad en Regio.