Prisma Strijktrio: Aan de Donau

BUREN Op zaterdag 6 februari geeft het Prisma Strijktrio een concert in de St. Lambertuskerk in Buren. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Muziek in Buren die al meer dan 25 jaar concerten verzorgt in de sfeervolle St. Lambertuskerk aldaar.

In het novembernummer van het tijdschrift "Luister" heeft het Prisma Strijktrio met hun laatste, in eigen beheer uitgebrachte cd, de topwaardering van een tien gekregen. ,,Het Prisma Strijktrio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes", aldus het jury-oordeel. In Buren brengt het trio een bijzonder programma, geïnspireerd op de romantische rivier, de Donau. Eeuwenlang is die rivier een onuitputtelijke inspiratiebron geweest voor literatoren en componisten. Zo neemt Claudio Magris in zijn boek Donau ons mee op zijn boeiende ontdekkingsreis door de beschaving van Midden-Europa. Ten aanzien van de muziek kan gesteld worden dat er nergens ter wereld rijkere muziek geschreven is dan langs de oevers van de Donau. Via Slot Esterhazy in de buurt van Wenen, waar Haydn bijna elke week een nieuw strijktrio schreef, naar Beieren met jeugdige variaties over een Beiers volkslied van Richard Strauss. Vervolgens Von Dohnányi, de man die de muziek van Wenen en Boedapest wist te verenigen en Beethoven met zijn ongeëvenaarde jeugdige muzikale explosie: het strijktrio in c. Het Prisma Strijktrio, bestaande uit Janneke van Prooijen-viool, Elisabeth Smalt - altviool en Michiel Weidner-cello, staat garant voor zeven eeuwen strijkmuziek op het scherpst van de snede. Virtuoos, hartstochtelijk en stijlbewust combineert Prisma de hechtheid van een strijkkwartet met de flair van drie gelouterde musici die elkaar feilloos aanvoelen.

De aanvang van het concert is 20.15 uur. Kaarten (volwassenen €20,-, kinderen t/m 16 jaar gratis) zijn te bestellen via de website www.muziekinburen.nl.