Publieksprijs voor Erik Kaemingk uit Tiel bij Gelderland Arbeidswijs 2017

TIEL APPly van Tom Salemink uit Doetinchem is de winnaar van Gelderland Arbeidswijs 2017. Met Gelderland Arbeidswijs zoekt de provincie nieuwe ideeën voor de arbeidsmarkt van morgen. APPly is een app die werkgevers en werkzoekenden matched op drijfveren, passies en ambities. De publieksprijs is voor de Faalbokaal van Erik Kaemingk uit Tiel, een learning community waarin werknemers leren van elkaar falen en fouten maken uit de taboesfeer haalt.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ,,De arbeidsmarkt verandert razendsnel door digitalisering en robotisering. Meer dan 10% van de huidige banen bestaan over 10 jaar niet meer. Het gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt steeds groter. Drie op de vier bedrijven kan geen goed geschoold personeel vinden, terwijl er te veel mensen aan de kant staan. Met Gelderland Arbeidswijs zoekt de provincie nieuwe oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen. We willen alle talent benutten. En er is heel veel talent in Gelderland."

ANDERS LEREN EN WERKEN Het thema van 2017 is: 'Anders leren en werken, hoe doe je dat?' Van de 39 inzendingen bereikten er 5 de finale: ACT (Arnhem), APPly (Doetinchem), Faalbokaal (Arnhem/Tiel), Click2Connect (Beuningen), OR (Arnhem). Zij ontvingen 2000 euro om hun idee verder uit te werken. Tijdens de finale verrasten de finalisten de jury onder leiding van Lodewijk van der Borg van Kaak Groep met inspirerende pitches. De winnaar ontvangt de hoofdprijs van 10.000 euro en professionele begeleiding bij de doorontwikkeling van zijn idee.