• Racoon
  • Vant
  • Jonna Fraser
  • Mustii

Racoon en Di-rect op Appelpop

TIEL Met Racoon, Di-rect, Vant, Jonna Fraser en Mustii zijn vijf acts toegevoegd aan het programma van Appelpop 2017. Eerder werd al de komst van Kensington, Kraantje Pappie en Teske aangekondigd. Met deze reeks nieuwe namen is een sterk begin gemaakt met een brede en diverse line-up van het festival dat plaatsvindt op vrijdag 8 en zaterdag 9 september.

Al 20 jaar lang spreken de mannen van Racoon een breed publiek aan met hits als 'Feel Like Flying', 'Laugh About It', 'Happy Family' en 'No Mercy'. Ze scoorden ondertussen tien keer een 3FM megahit, wonnen een Gouden Harp, de Popprijs, twee Edison awards en vele 3FM Awards, waaronder in 2006 de Schaal van Rigter voor 'Love You More' als meest gedraaide single. Met een nieuwe plaat op komst is het niet zozeer de vraag of maar eerder hoeveel singles de positie 'volmaakte popsong' benaderen. Ook op het podium blijft Racoon bewijzen tot de Nederlandse top te behoren. Al jaren wordt het ene na het andere festival plat gespeeld. In de afgelopen 16 jaar stonden ze zeven keer eerder op Appelpop en daarmee mag de Zeeuwse band zeker publieksfavoriet worden genoemd. Het nieuwe album is een goede reden om Racoon terug te halen naar Appelpop.

Rockband Di-rect kondigde vanmorgen bij 'Ekdom in de Ochtend' op Radio 2 zelf al aan dat ze dit jaar weer op Appelpop staan. Het enthousiasme van de band daarover is te begrijpen, want sinds hun eerste Appelpop-optreden in 2002 heeft Di-rect een bijzondere band opgebouwd met het Appelpop publiek. Met hits als 'Just The Way I Do' en 'Inside Your Head' bestormde de Haagse band ruim 15 jaar geleden de Nederlandse hitlijsten en podia. Het Di-rect van toen is niet meer het Di-rect van nu; nadat in 2009 Marcel Veenendaal als zanger de microfoon overnam van Tim Akkerman, scoorde Di-rect de hit 'Times Are Changing'. En niet alleen de tijden veranderen, ook de band doet dat. Di-rect is een rockband die zichzelf steeds blijft ontwikkelen. In 2016 werd een nieuwe stap in die ontwikkeling gemaakt met het uitbrengen van de EP 'Fired Up', met vier groovy rocksongs. De energie van die EP is volgens de band de voorbode van het album 'Rolling With The Punches' dat eind dit jaar uitkomt.

Nieuwe songs brengen onvermijdelijk ook nieuwe energie in de live show en daar mag het Appelpop publiek dit jaar van meegenieten.

De Britse band Vant wordt geprezen in heel Europa en verpakt een politieke boodschap in een aantrekkelijk indierock jasje. Hoewel het in eerste instantie niet opvalt, gebruikt de band toegankelijke punkrock om hun frustratie en ongenoegen te uiten over wereldwijde maatschappelijke problemen. Verwacht pittige indierock uit Londen van vier energieke jonge Britten die niet vies zijn van een beetje garagerock en punk invloeden. Na intensieve tourschema's van de afgelopen jaren hebben ze tijd gevonden voor het maken van de debuutplaat 'Dumb Blood' die in februari dit jaar uitkwam.

Het bijzondere stemgeluid van Jonna Fraser en de unieke manier waarop hij zijn muziek overbrengt maakt dat de rapper opvalt in een exploderende Nederlandse hiphop-scene. Hij onderscheidt zich door Nederlandstalige rap te combineren met een soulvol geluid op een dancehallbeat met tropische klanken. Het afgelopen jaar heeft hij daarmee al meerdere grote streaming hits gescoord zoals 'Do Or Die', 'Ik kan je niet laten' en 'Ik kom bij je'. Deze successen boekte hij zowel binnen zijn solocarrière als in samenwerkingen met onder meer Broederliefde en Ronnie Flex. Met drie EP's vol hits en een debuutalbum in aantocht is dit zeker een must-see tijdens Appelpop.

Het aanstormend electropop talent Mustii uit Brussel weet als geen ander kalme melodieën te combineren met uitbarstingen van ritmische synthpop. Als professionele acteur vindt zanger Mustii ook inspiratie in de theatrale glampop van de jaren '80. Met een breekbaar stemgeluid verpakt hij dit alles op het podium in een zeer overtuigende live-act. In januari dit jaar was hij voor Appelpop dan ook een van de meest opvallende acts op showcasefestival Eurosonic in Groningen. Inmiddels heeft hij zijn eerste EP 'The Darkest Night' uitgebracht waarvan de singles 'The Golden Age' en 'Feed Me', zeker in thuisland België, zeer goed zijn opgepakt.

In totaal zijn er nu acht acts bekend die op 8 en 9 september optreden tijdens Appelpop. Zo staan Kensington, Racoon, DI-RECT, Kraantje Pappie, VANT, Mustii, Jonna Fraser en Teske op het gratis festival. Later wordt nog een twintigtal namen aan het programma toegevoegd.

Info: www.appelpop.nl