Ren mee met de Oliebollenrun

TIEL De Oliebollenrun vindt op oudjaarsdag, zondag 31 december, plaats in Tiel. Het is een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer door de Betuwe. Speciaal voor de kinderen is er een kidsrun van 1,5 km. De harlopers rennen niet alleen voor zichzelf maar ook voor de Roparun en de goede doelen die hieraan verbonden zijn.

Een groot deel van de opbrengsten komen te goede aan de Roparun. Een estafetteloop van 500 kilometer voor hardloopliefhebbers, die door deelname een aantal goede doelen steunen die gerelateerd zijn aan het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". De opbrengsten worden gedoneerd aan een Betuws team: Team 108. Hiermee steunen ze ook direct een team in zijn uitdaging van 500 kilometer.

Team 108, oftewel Team Move2Ur, is een team uit de Betuwe dat in het pinksterweekend van 2018 voor de derde keer mee zal doen aan de Roparun. Het is een team dat is gestart vanuit een groepje sportvrienden die allemaal nog wel enthousiastelingen kenden die zich aan wilden sluiten bij dit gezellige team. Het is een gevarieerd team (helft man - helft vrouw), waarbij de jongste deelnemer 22 jaar is en de oudste deelnemer bijna 70 wordt. Een team vol druktemakers en stille krachten, maar vooral gezelligheidsdieren die wel in zijn voor een geintje.

DE WEDSTRIJD De run vindt plaats op zondag 31 december. De route loopt over de dijk en door typisch Betuwse landschappen. Elke deelnemer krijgt een tegoedbon voor een oliebol. Tevens zijn oliebollen te koop. De oliebollen komen vers van de bakkerij Jan Pieter Duin die hiermee ook het goede doel steunt. Voor de snelste renners is er een 1e, 2e, en 3e prijs te winnen, waarbij onderscheid gemaakt zal worden tussen mannen en vrouwen.

De wedstrijd start bij de Betuwe Sporthal, Wadenoijenlaan 399, Tiel. De start ligt direct naast de hal, en de route gaat direct de prachtige natuur in.

Inschrijven: Klik hier. Of kan op de dag zelf tussen 09.00-10.00 uur.

09.30: Startschot kidsrun

10.00: Prijsuitreiking kidsrun

10.00: Sluiting inschrijvingen 5 en 10 km

10.30: Startschot 5 en 10 km run

12.00: Prijsuitreiking 5 en 10 km run

Info: www.oliebollenrun.nl