• Riool

Renovatie riool in centrum van Tiel

TIEL GMB Rioleringstechnieken B.V. gaat het rioolstelsel in het centrum renoveren. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente. Door in het bestaande hoofdriool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dit heet de 'kousmethode'. Om deze nieuwe kous aan te brengen moet het riool eerst gereinigd en geïnspecteerd worden. Deze werkzaamheden starten op maandag 18 februari.

Het is voor de werkzaamheden nodig om bij de inspectieputten te komen. Dat zijn de grote vierkante putten met ronde deksels (60 cm). In een straal van 5 meter bij zo'n put mogen geen auto's geparkeerd staan. De aannemer moet deze putten kunnen openen. Dit kan enige verkeershinder veroorzaken.

Met behulp van een hogedrukwagen wordt het vuil in het hoofdriool richting de put gespoten. Dit vuil wordt verwijderd met een vacuümwagen. Als dit gebeurd is, start de inspectie: Dit gebeurt met een computergestuurde videocamera in het riool.

Als het riool geïnspecteerd en schoon is, dan brengt de aannemer de kunststofkous aan. Dit gebeurt vanaf week 11 (vanaf 11 maart).

Het gaat om de volgende straten: Zoutkeetstraat, Weerstraat, Waterstraat, Kerkstraat, Eerste Achterstraat, Sint Agnietenstraat, Ambtmanstraat, St. Walburgstraat, Hoogeinde, Hof van Arkel, Oliemolenstraat, Binnenmolenstraat, Chasséstraat en Hoogeindsestraat. Alle bewoners/ondernemers van deze straten hebben een brief ontvangen.