• VriendenLoterij

RKTVC ontvangt 500 euro extra van VriendenLoterij

TIEL Een grote verrassing voor voetbalclub RKTVC uit Tiel van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in april en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. RKTVC gaat het geld gebruiken om activiteiten voor de jeugdelftallen te organiseren.

 

Wim Broekhuizen, bestuurslid bij RKTVC: ,,Wat mooi om te horen dat wij het als club zo goed gedaan hebben dat we een bonus ontvangen van 500 euro! En dat bovenop de extra inkomsten die uit de actie voortkomen. Dit bedrag gaan we gebruiken voor onze jeugd. Hierbij kun je denken aan activiteiten zoals het organiseren van een leuke slotdag om het voetbalseizoen mee af te sluiten. Deze extra's kunnen we nu gemakkelijker organiseren."

 

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In april belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van RKTVC leverde de club maar liefst 67 loten op. Als de 67 loten een jaar blijven meespelen, dan kan RKTVC 6.298 euro bijschrijven aan de clubkas.

 

Verrassing

De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. RKTVC eindigde in april op de zevende plaats en ontvangt 500 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

 

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs