ROC Rivor, Helicon en RSG Lingecollege informeren samen over het hbo

TIEL ROC Rivor, Helicon MBO Geldermalsen en RSG Lingecollege hielden 10 november een hbo voorlichtingsmarkt. Op deze markt werden studenten en ouders geïnformeerd over de studiemogelijkheden op het hbo. Het was voor het eerst dat de mbo- en vmbo-scholen op deze manier samenwerken om studenten te informeren. Totaal waren zo'n driehonderd bezoekers aanwezig. Desondanks was de hbo voorlichtingsmarkt kleinschalig en persoonlijk van opzet. De organisatie van de markt kijkt terug op een succesvolle dag.

De hbo voorlichtingsmarkt vond plaats in de aula van ROC Rivor, op de locatie Bachstraat. Op de markt waren vertegenwoordigers van negen hbo-instellingen uit de regio aanwezig om ouders en toekomstige studenten te informeren en vragen te beantwoorden. Om iedere student persoonlijke aandacht te geven, waren havo-studenten 's middags uitgenodigd en de mbo- en vavo-studenten 's avonds. Deze opzet werd zowel door de bezoekers als de hbo-instellingen gewaardeerd.

Presentaties

De studenten van ROC Rivor en Helicon MBO Geldermalsen konden 's avonds ook presentaties bijwonen. Oud-studenten van beide scholen gaven presentaties over studeren op het hbo. Ook was DUO aanwezig met uitgebreide informatie over studiefinanciering. Dit bleek duidelijk in een behoefte te voorzien. ,,De presentatie van DUO was erg duidelijk. Het was fijn om meer informatie te krijgen over de veranderingen in het leenstelsel", aldus een bezoeker.

Samenwerking

ROC Rivor, Helicon MBO Geldermalsen en RSG Lingecollege organiseerden de HBO voorlichtingsmarkt voor het eerst gezamenlijk. In 2014 organiseerden ROC Rivor en Helicon MBO Geldermalsen samen een soortgelijke markt. Door de samenwerking verder uit te breiden met deelname van RSG Lingecollege, kunnen de hbo-instellingen een groter publiek bedienen.