• Mediavormgeving bij Spijker en Co

    ROC Rivor

ROC Rivor stijgt naar 4de plaats in Keuzegids Mbo 2017

TIEL Na vorig jaar ook al te zijn gestegen, schoof ROC Rivor dit jaar opnieuw een plaats omhoog in de ranking van de 43 brede mbo-scholen in Nederland. De totaalscore voor het ROC steeg van 67,5 naar 70 punten, waarmee het een halve punt achter de nummer drie eindigde. Het aantal categorieën waarbinnen ROC Rivor het label Topopleiding mag voeren, werd met een toename van 7 ruim vier keer zo groot. Hiermee kan het zich méér dan meten met de ROC's uit de grote steden.

De opleidingen van ROC Rivor binnen de categorieën Media en Financiën behielden hun label Topopleiding. In de categorie Financiële Dienstverlening werd dit jaar zelfs méér dan 100 punten behaald, wat slechts door één andere mbo-opleiding in Nederland werd geëvenaard (Luchtvaartdienstverlening). De nieuwe Topopleidingen komen uit de categorieën Administratie en secretariaat, Commerciële dienstverlening, ICT-support, Industrietechniek, Particuliere beveiliging, Recreatie en toerisme en Schilderen en stukadoren.

'Aandacht voor jouw ambitie'

De stijging van de scores van de opleidingen in de Keuzegids Mbo lijkt gelijk op te gaan met de nieuwe koers die ROC Rivor enkele jaren geleden is ingeslagen. Deze heeft als belangrijkste thema 'Aandacht voor jouw ambitie'. Cees Brouwer, voorzitter College van Bestuur: ,,We proberen voortdurend de combinatie van werken en leren vorm te geven vanuit de behoeften van onze studenten. Dat betekent een nauw contact tussen docenten en studenten, maar ook tussen hen en de bedrijven in onze regio. Dat zijn niet alleen onze afnemers, maar ook onze co-opleiders. In die wisselwerking ontstaat het beste onderwijs. Daarnaast werken we steeds meer samen met vmbo-scholen uit onze regio, om hun leerlingen vroegtijdig te helpen ontdekken waar hun ambitie ligt."

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en verzorgt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten voor jong en oud. Er zijn 3 vestigingsplaatsen: Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. ROC Rivor rust mensen toe voor samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, zoals gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.