• RoMeincraft event

RoMeincraft Event in Flipje en Streekmuseum

TIEL Het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland, houdt een serie RoMeincraft-events in zeven verschillende musea. Ook het Flipje en Streekmuseum Tiel doet mee op zaterdag 26 mei. Entree is gratis.

Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Speel Minecraft onder leiding van gameprofessionals en archeologen op een unieke plek.

,,Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld en kun je de echte vondsten in het museum bekijken! Dit doen we aan de hand van archeologische en historische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes in Virtual Reality te ervaren."

Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat men even moet wachten. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan een eigen laptop meenemen waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn.

Het event is zaterdag 26 mei van 13.30-16.30 uur in het Flipje en Streekmuseum Tiel, Plein 48 in Tiel.