• Het rouwcafé wordt woensdag 4 september officieel geopend.

    Oleander Uitvaartzorg

Rouwcafé met brede opzet

TIEL Na de vakantie wordt in de 'Tearoom' van de Vergulde Graaf, het zaaltje van De 4 Gravinnen, een rouwcafé in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat mensen die een rouwperiode doormaken en het prettig vinden om met gelijkgestemden hier over te praten, langs komen.

Mede-initiatiefnemer Marja Oosterman, eigenaar van Oleander Uitvaartzorg, vertelt: ,,Het rouwcafé is bedoeld voor iedereen die over rouw en verlies wil praten. Rouw en verlies van een persoon, werk, gezondheid, echtscheiding of zelfs huisdier. Het is laagdrempelig, de ruimte is niet al te groot, neutraal en voor iedereen.''

Welzijnsorganisatie Mozaïek Matchpoint neemt vooralsnog de zaalhuur voor haar rekening. Verdere opstartkosten worden door Oleander Uitvaartzorg gesponsord.

Oosterman: ,,We staan aan de vooravond van de opening. De stichting is zo goed als rond en een afspraak met de notaris is gemaakt, de website is bijna af, het mailadres werkt, de locatie is rond en de flyer gedrukt. Een vriendin/collega van mij heeft een rouwcafé in Oss opgezet en daar is het een groot succes. Een blauwdruk van dit initiatief is hier uitgerold. Het is vooral bedoeld om mensen te verbinden, om anoniem elkaar te ontmoeten. Erkenning en herkenning en een luisterend oor zijn de uitgangspunten.''

Het rouwcafé wordt woensdag 4 september officieel geopend en op woensdag 11 september kan iedereen zomaar binnenlopen in het rouwcafé in de Vier Gravinnen.