• Tiel, 24 Augustus 2016
    De huisvesting van het Lingecollege op de locaties Teisterbantlaan/Tielerwaardlaan en Heiligestraat wordt ingrijpend verbeterd. Zo wordt aan de Tielerwaardlaan een nieuw gebouw voor de MAVO gebouwd en vervolgens wordt het HAVO/VWO gebouw aan de Heiligestraat vernieuwd. Tenslotte krijgt ook het VMBO gebouw aan de Teisterbantlaan een opknapbeurt.
    Om dit project organisatorisch goed te laten verlopen, hebben de gemeente en het Lingecollege afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn opgenomen in een samenwerkingsovereenkomst en in bijzijn van een schoolklas door Wethouder Verspui en de heer Ronner van het Lingecollege getekend.
    Foto: Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Samenwerkingsovereenkomst nieuwbouw Lingecollege

TIEL De huisvesting van het Lingecollege op de locaties Teisterbantlaan/Tielerwaardlaan en Heiligestraat wordt ingrijpend verbeterd. Er komt een nieuw gebouw voor de MAVO aan de Tielerwaardlaan. Daarna wordt het HAVO/VWO gebouw aan de Heiligestraat vernieuwd en ook het VMBO gebouw aan de Teisterbantlaan krijgt een opknapbeurt. Woensdag 24 augustus ondertekenden onderwijswethouder Verspuij en directeur-bestuurder Ronner de samenwerkingsovereenkomst over deze (ver)nieuwbouw.

De voorbereidingen van de eerste fase van het project, de nieuwbouw van de MAVO aan de Tielerwaardlaan, zijn al in volle gang. Naar verwachting start de werkelijke bouw rond de zomer van 2017.

De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van brugklasleerlingen van de MAVO. Als zij derdejaars zijn, volgen zij hun lessen in het nieuwe gebouw.

Op de foto achter de tafel links Peter Ronner, directeur-bestuurder van het Lingecollege, en rechts Laurens Verspuij, wethouder onderwijs.