• Scouts maken Hennepe weer tip top.

    Bart van den Berg - van der Stam (Tiel Tip Top)

Scouting Phoenix maakt Tiel Tip Top

TIEL Scouting Phoenix Tiel ging het jaar goed van start en haalde met dertig jeugdleden en begeleiders maar liefst dertig volle zakken vuurwerk- en zwerfafval uit wijk 'De Hennepe'. Een goede scout laat de wereld immers beter achter dan dat hij haar gevonden heeft.


Helaas begrijpen veel Tielenaren het volgende principe nog niet altijd even goed: ,,Als je rommel maakt, dan moet je het óók opruimen." Mensen die afval van een ander opruimen worden vaak voor gek verklaard en de jeugdige scouts werden afgelopen weekend zelfs aangezien voor raddraaiers die moesten werken voor Bureau Halt.

Met de opschoonactie van zaterdag 5 januari geeft de scoutingvereniging actief gehoor aan de oproep van stichting Tiel Tip Top om actief deel te nemen aan "Vuurwerkvegen". Vuurwerkafval is gevaarlijk, erg schadelijk voor het milieu en op zichzelf al geen gezicht. De scouts hebben met veel plezier bijgedragen aan een schonere wijk en om het ondankbare werk in het zonlicht te zetten maakten de vrijwilligers van 'Tiel Tip Top' een aftermovie die terug te kijken is op de website www.TielTipTop.nl.


WONDERSCHOON WONEN Tijdens de opschoonactie werd door de scouts erg handig gebruik gemaakt van de TielTipTop-bakfiets die samen met de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen tot stand is gekomen. In de bakfiets zitten alle materialen die nodig zijn voor een buurtactie inclusief een geluidsinstallatie voor de arbeidsvitaminen en natuurlijk voldoende transportruimte voor de opgehaalde afvalberg. De bakfiets is kosteloos in bruikleen te verkrijgen via stichting Tiel Tip Top.