• Jan Guikers

Servicepunt Thuiswonen groeit, dat verdient een bloemetje

TIEL AutoMobiel van Servicepunt Thuiswonen bestaat vier maanden en is flink gegroeid. Er wordt naar grote tevredenheid gebruik gemaakt van deze vrijwillige vervoersdienst. Vrijdag werd de eerste mijlpaal bereikt, honderd ritten in één maand.

In de korte tijd dat AutoMobiel bestaat is er al veel gebruik gemaakt van de vrijwillige vervoersdienst. Tussen kerst en oud en nieuw is AutoMobiel met één enkele rit van start gegaan. Elke maand die volgde groeide het aantal ritten gestaag, dankzij de persoonlijke benadering van de vrijwillige chauffeurs en de belteammedewerkers. Op vrijdag vond de 100ste rit in de maand april plaats. Deze mijlpaal is feestelijk gevierd door T. Willemsen (lid van AutoMobiel) in de bloemen te zetten.

De groei van AutoMobiel beperkt zich niet tot Tiel. Door het verdwijnen van de 'dunne' buslijnen in Rhenen is er vraag naar alternatief vervoer ontstaan. Per 1 april is AutoMobiel ook actief in Rhenen om daar het busvervoer verder te ontwikkelen met subsidie van de Provincie. AutoMobiel verzorgt daar de planning van de rodekruis bus die mensen vervoert. In Rhenen gelden dezelfde voorwaarden als in Tiel. Iedereen die lid wordt van AutoMobiel kan gebruik maken van deze vervoersdienst. Lidmaatschap kost €15,- per jaar en per rit betaalt men aan de chauffeur €0,30 per gereden kilometer.

Het Servicepunt Thuiswonen bestaat sinds januari 2015 en heeft nog meer te bieden voor oudere thuiswonenden, mantelzorgers en geïnteresseerden. In ruim een jaar is de stichting uitgegroeid tot een organisatie die mensen dichter bij elkaar brengt. Bijvoorbeeld met AutoMobiel door mobiliteit te bieden die nodig is om goed en actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Ook helpen de belteam medewerkers u graag met alle vragen over langer thuiswonen. Info: 088-7004100 (lokaal tarief) www.servicepunt-thuiswonen.nl

Foto: In het bijzijn van de vrijwillige chauffeur B. Brink neemt T. Willemsen een bloemetje in ontvangst om de 100e rit in één maand tijd te vieren. Aangeboden door A. van der Veer, coördinator van Automobiel.