• Winnaar Spark of Sanity

    Jasper Geelen

Spark of Sanity winnaar Parel van de Betuwe 2018

TIEL Na twee voorrondes en een geweldige, drukbezochte finale waarin Spark of Sanity, Scarlet Rose, Revolt7 en EgoTwister de strijd met elkaar aangingen, werd afgelopen zaterdag in Zinder Tiel bekend wie de winnaar van de 29e editie van de Parel van de Betuwe is geworden.

De eerste prijs en de publieksprijs is gewonnen door Spark of Sanity, waarmee zij een geldbedrag en studiotijd hebben gewonnen bij Holzhauer Music Productions. Tevens wordt Spark Of Sanity toegevoegd aan de programmering van Appelpop 2018 (7 en 8 september). De tweede prijs is naar de band Scarlet Rose gegaan. De derde prijs is voor EgoTwister. Zowel de juryprijzen als de publieksprijs omvatten een geldbedrag waarmee de bands kunnen investeren in hun verdere muzikale carrière.

Net als de voorgaande jaren was er nog een extra prijs te verdienen: De Gouden Koffer. Tijdens de voorrondes hebben de deelnemende artiesten de mogelijkheid gekregen om, aanvullend op hun eigen repertoire, een cover te spelen van Queen. De meeste bands zijn hiermee aan de slag gegaan. Spark of Sanity wist ook hier te overtuigen en ging er met een met een goed gevulde Gouden Koffer vandoor. Dit levert de band onder andere een optreden in De Gelderlandfabriek in Culemborg op.

Info www.parelvandebetuwe.nl