• Esther Coumans

Start bouw parkeergarage Westluidense Poort

TIEL Hoewel er al langere tijd gewerkt wordt bij de Westluidense Poort, gaat de bouw van de parkeergarage en het cultuurgebouw nu echt beginnen. Begin dit jaar is de bouwkuip leeggepompt. De volle omvang van de toekomstige parkeergarage is hiermee zichtbaar geworden.

Begin december vorig jaar is de betonnen bodem gestort. Deze bodem is de basis is de basis om de parkeerkelder op te bouwen en vervolgens het cultuurgebouw te realiseren. De aanleg van de vier lagen van de parkeergarage gebeurt in fases. De verwachting is dat de ruwbouw van de garage voor komende zomer klaar is. Daarna start de bouw van het cultuurgebouw. In het najaar van 2017 kan zowel parkeergarage als het cultuurgebouw in gebruik genomen worden.

'Doop' van de bouwkuip

De start van de bouw is een mijlpaal die de gemeente en VolkerWessels graag vieren samen met de inwoners, de toekomstige gebruikers van de parkeergarage en het cultuurgebouw. Op maandag 25 januari om 16.00 uur wordt de bouwkuip feestelijk 'gedoopt'. Belangstellenden zijn welkom op de Koninginnestraat vanaf 15.45 uur, waar een koek en zopie klaar staat voor een hapje en drankje.

Toekomstige culturele hart van Tiel en de regio

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto's en stadswoningen het gebied. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum.