Start nieuwe JobGroups in Tiel

TIEL 'JobGroups' is een initiatief van en voor werkzoekers die elkaar willen steunen en op weg helpen om een baan te vinden. Met inspirerende Jobtalks en handige tips maken ze elkaar wegwijs en denken ze in kleine groepjes na over hoe je concreet stappen kunt zetten bij het vinden van werk. Het belangrijkste van het concept is ontmoeting tussen deelnemers die zich - voor een deel - in elkaars verhaal herkennen en die elkaar steunen bij het vinden van een nieuwe job.

De insteek van JobGroups is eenvoudig: samen weet je meer en samen kom je verder. Het programma is gericht op laagdrempelige ontmoeting met medewerkzoekers, loopbaanprofessionals en werkvinders die jou met hun ervaringen verder kunnen helpen. Na de geslaagde serie JobGroup-bijeenkomsten eerder dit jaar, gaan er beginn november twee nieuwe series bijeenkomsten van start in Culemborg en Tiel.

Deelnemer Brian Bongers is erg enthousiast over het concept: ,,Als werkzoekende is het vaak moeilijk om actief en gemotiveerd te blijven. Samen met andere werkzoekers lukt het veel beter, krijg je nieuwe ideeën en frisse energie om actief te gaan netwerken. Want wees eerlijk: een nieuwe job komt je meestal niet vanzelf aanwaaien."

Initiatiefnemer Wim Althuis: ,,JobGroups lijkt echt in een behoefte te voorzien. Mensen vinden het leuk om mee te doen. Door het optrekken met andere werkzoekenden krijgt je nieuwe energie: je staat er niet alleen voor. Het werk zoeken krijgt hierdoor een enorme 'boost'. Ongeveer de helft van de deelnemers van de eerste JobGroups-series hadden binnen een paar maanden al een nieuwe baan te pakken. Dat resultaat stemt ons hoopvol."

Programma

Het programma bestaat uit een serie van zeven bijeenkomsten over de belangrijke vragen van werkzoekers: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik eigenlijk? en: Hoe presenteer ik mezelf? Bij elke bijeenkomst staat een vraag centraal waarbij de deelnemers elkaar op weg helpen. De serie wordt afgesloten met een gezamenlijke praktijkactiviteit met of voor een maatschappelijke doelgroep die in samenspraak zal worden bepaald.

JobGroups wordt georganiseerd op initiatief van lokale kerken. In Tiel wordt de cursus ondersteund door Stichting Present en het Inloophuis.

Iedereen die werkzoekend is, is welkom. In verband met de opzet van het programma is aanmelding wenselijk. Er kunnen maximaal 15 mensen mee doen. De JobGroup-bijeenkomsten zijn gepland op zeven achtereenvolgende donderdagochtenden. De start is op 5 november en vindt plaats in het en Inloophuis Tiel. Deelname is gratis, hiervoor is aanmelding nodig (vol is vol). Aanmelden kan via www.jobgroups.nl. Info: 06-15075802, tiel@jobgroups.nl.