• Foto van docent Frank Broekhuizen.

Start twee korte cursussen aquarelleren en fotografie

TIEL Half november starten er twee korte cursussen beelden voor volwassenen. Dinsdag 17 november start de cursus fotografie en op donderdag 19 november start de cursus aquarelleren.

Fotografie

In deze cursus van vijf lessen wordt aandacht besteed aan het verbeteren van je foto's, in technisch opzicht, maar ook wat betreft compositie. Onderwerpen als standpunt, structuren in de natuur, portretten van mensen, macro-fotografie, diafragma en belichtingstijd komen aan bod. Zo mogelijk wordt er opuit getrokken om de omgeving te verkennen met je fototoestel of er wordt een locatie afgesproken. Uitvalsbasis is de Plantage.

Aquarelleren

Aquarelleren is een populaire schildertechniek. Met waterverf maak je transparante schilderijen. Veel heb je eigenlijk niet nodig: een goed penseel, aquarelpapier en aquarelverf. Het resultaat is direct en lastig te corrigeren, maar heerlijk om te doen. In 5 lessen wordt aandacht besteed aan het opzetten van een aquarel in diverse technieken zoals droog en nat in nat. Materialen voor het aquarelleren zijn tijdens de lessen aanwezig.

Voor sommige cursussen is het mogelijk een knipkaart te kopen: zo kan de cursist zelf bepalen hoeveel lessen ze willen volgen. De knipkaart kan online worden aangeschaft. De volgende lessen zijn toegankelijk met een knipkaart: Afrikaans slagwerk voor starters, keramiek, tekenen en schilderen algemeen, dansconditie, lessen kunstgeschiedenis.

Info: www.plantage.info