• ROC Rivor

Studenten werven stage op stagemarkt ROC Rivor

TIEL De stageperiode is een belangrijk onderdeel van een mbo-opleiding. Om studenten en leerbedrijven met elkaar in contact te brengen, organiseerde ROC Rivor 24 november voor de tweede keer een stagemarkt. Een markt speciaal voor studenten van de opleiding Recreatie en Evenementenorganisatie. Zestien leerbedrijven, waaronder Holland Evenementen Groep, de Animatie Compagnie en Roompot waren aanwezig. Veel studenten hebben tijdens de stagemarkt een vervolgafspraak met een of meerdere leerbedrijven gemaakt.

Op de stagemarkt oriënteerden studenten zich op een stageplek. Ze gingen in gesprek met bedrijven en leerden zo netwerken, sollicitatiegesprekken voeren en meer kennis van het werkveld. Stagebegeleider van iStage: ,,Wij bieden buitenlandse stages aan en staan hier vandaag voor het eerst. De combinatie van centrale inhoudelijke presentaties en de stagemarkt om vragen te stellen werkt volgens mij goed. We werken graag met stagiaires van kleinschalige mbo-instellingen zoals ROC Rivor. Ze worden goed voorbereid en begeleid door de school."

Van pitch naar match

Twee docenten trapten de stagemarkt af met een algemene presentatie over de stage. Op het podium gaven een aantal leerbedrijven en studenten een pitch, een beknopte presentatie over het bedrijf of zichzelf. Tussendoor waren er netwerkrondes. Naast de markt waren aparte ruimtes om sollicitatiegesprekken te voeren.

Uitbreiding volgend jaar

In het Praktijklab van ROC Rivor vond de stagemarkt voor de tweede keer plaats. De interesse vanuit de leerbedrijven was groot, meer dan bij de eerste editie. De bpv-coördinatoren streven ernaar om de stagemarkt volgend jaar uit te breiden met meer opleidingen en leerbedrijven.