Subsidie voor JobGroups en JobHulpMaatje in Tiel

TIEL Onlangs is bekend geworden dat Oranjefonds en Kansfonds het project JobHulpMaatje willen ondersteunen voor 20.000 euro per jaar. Met dit geld kan de vrijwilligersstichting het JobGroups-project continueren en het JobHulpMaatjes-project opstarten om werkzoekenden in deze regio te ondersteunen.

Werkloos zijn kan veel impact hebben: bijvoorbeeld het verlies van status, inkomen, zelfvertrouwen, sociale contacten of zingeving.

Een JobHulpMaatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die graag naast een werkzoekende staat. Een maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee om een baan te vinden die bij je past. Het project wordt in Tiel ondersteund door Stichting Present in samenwerking met Inloophuis Tiel.

Zowel Oranjefonds als Kansfonds (voorheen Skanfonds) ondersteunen maatjesprojecten die gericht zijn op het doorbreken van armoede en het bieden van nieuwe kansen. Zowel het JobGroups- als het JobHulpMaatje-initiatief is gericht op het helpen en versterken van mensen die hun baan zijn kwijt geraakt.

JobGroups-coördinator Domaes Braber was zelf ook enkele jaren werkzoekende: ,,Het is echt mooi om te zien dat omzien naar elkaar werkt. De eerste ervaringen van werkzoekenden die al een tijdje op pad zijn met een JobHulpMaatje bevestigen deze meerwaarde: persoonlijk contact, iemand die tijd voor je heeft en die samen met je het proces van werk zoeken wil aangaan. Dat maakt echt een verschil."

De werving van nieuwe maatjes en volgende JobGroups starten beide begin september. Aanmelding kan vanaf nu via www.jobhulptiel.nl. Deelname is gratis; er is een maximum aantal deelnemers (vol is vol).

Foto: JobHulpMaatje- en JobGroups-coördinator Domaes Braber bij start van het nieuwe vrijwilligersinitiatief in Tiel.